Marynata do mięsa:
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki miodu
- przyprawa Musztardowa- KOTANYI
- 4 gałązki świeżego rozmarynu
- sól zmiękczająca do mięsa
Mięso:
- 1,5 kg szynki z tłuszczem
Mięso od strony gdzie jest tłuszcz, nacinamy w kratownicę, nacieramy marynatą i marynujemy w lodówce przez dobę. Rozmaryn wkłuwamy w kratownicę.
Wyjmujemy z lodówki, jak osiągnie temp. pokojową, wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni pieczemy około 60 - 70 minut.
Szynka idealnie nadaje się na kanapki lub jako pieczeń do obiadu.
Smacznego!
Kawał dobrego mięcha :)
OdpowiedzUsuńto pyszna propozycja nie tylko dla męskich smakoszy:) niektóre damy lubią gdy ich kanapka zawiera takie pyszności:)
OdpowiedzUsuń