Mięso (ja użyłam łopatki wieprzowej) marynujemy około 4 godzin w marynacie z miodu, oleju i przyprawy do mięsa wieprzowego. Na 1,5 kg mięsa cała paczka przyprawy, 2 łyżki miodu i około 3 łyżek oleju. Mięsa nie soli, dopiero pod koniec grillowania. Tak przygotowane szaszłyki możecie też zrobić w piekarniku.
składniki:
1,5 kg mięsa wieprzowego
30 dag boczku surowego
1 cukinia
2 papryki
2 cebule młode cukrowe
Smacznego i miłego grillowania ;-)
Pozdrawiam cieplutko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.