sierpnia 17, 2013

Roladki z kurczaka z cukinią i serkiem Ricotta

Moja propozycja na niedzielny obiad, to roladki z kurczaka z cukinią nadziewane pomarańczową papryką, serkiem Ricotta, zielonymi oliwkami nadziewanymi anchois i aromatyczną bazylią, podane z kolorowym ryżem doprawionym awokado z bazylią i oliwą z oliwek. Pychota!!! Aromatyczne i przesmaczne danie, niezbyt kaloryczne - POLECAM!!!

SKŁADNIKI



pierś z kurczaka
pomarańczowa papryka
bazylia świeża
zielone oliwki nadziewane anchois
włoski serek Ricotta
oliwa z oliwek i masło
sól i pieprz
cukinia
















kolorowy ryż
dojrzałe awokado
oliwa z oliwek
1 łyżeczka masła solonego



Wykonanie:


Cukinię kroimy na plastry wzdłuż, układamy na desce i solimy by puściła sok, jak zmięknie jest już gotowa.

Serek Ricotta mieszamy z posiekaną bazylią, doprawiamy solą.
Pierś z kurczaka kroimy na cienkie filety, solimy delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plasterku cukinii układamy kurczaka, łyżkę  serka, i cieniutkie paseczki papryki, zawijamy, nakłuwamy szpikulcami. Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy około 45 minut.



Ryż gotujemy, awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekaną bazylię i płaską łyżeczkę solonego masła. Mieszamy z ryżem.







 
 


Życzę Smacznego!!!

pozdrawiam cieplutko ;-))))

 
 
Zachęcam do zaznaczania reakcji na nowy przepis na  blogu (nowa funkcjonalność)
DZIĘKUJĘ ;-D

2 komentarze:

  1. Super przepis ! z chęcią bym spróbowała !
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI