sierpnia 04, 2017

MANGO LASSI





Nie ma chyba drugiego prostszego i tak dobrego deseru jak mango lassi!
Uwielbiam!

Jak zrobić mango lassi?

- 1 dojrzałe duże mango
- 3/4 puszki mleczka kokosowego

Mango obieramy, miąższ umieszczamy w misie blendera, dodajemy mleczko kokosowe. Miksujemy.
Jeśli Twoje mango było dojrzałe i soczyste, to deseru nie musisz dosładzać, bo mango jest wtedy bardzo słodkie. Jeśli jednak owoc był jeszcze nie dojrzały dodaj troszkę syropu z agawy. 
Mango lassi podałam z chipsami kokosowymi!
Gotowe!
Najlepiej smakuje schłodzone!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 42 200 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI