lipca 04, 2017

DOMOWE BRIOCHE!





Dzień dobry!

Dzisiaj chciałam Wam pokazać jak upiec ciasto w domu nie mając piekarnika. Do wypieku wykorzystałam wypiekacz marki Panasonic. Jest to fajny patent dla wszystkich tych, którzy nie osiadają w swojej kuchni piekarnika, w tym wypiekaczu możecie nie tylko upiec chleb, ale też dowolne ciasto.
Dzisiaj proste i łatwe brioche.
Polecam będzie idealne do kawy, herbaty czy jako przekąska na piknik.





SKŁADNIKI:

- 450 g mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki masła
- 8,5 g drożdży instant
- 170 ml mleka
- ewentualnie kilka kropel aromatu waniliowego

W/w składniki zagniatamy w misce. Ciasto wyrabiamy minimum 15 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy na blat i formujemy 6 kulek.
Kulki umieszczamy w misie do wypiekania. Odstawiamy na 12-15 minut aby podrosły.
Na wypiekaczu ustawiamy program nr 18 - WYPIEK
Czas ustawiamy na 1 godzinę 15 minut.








 Wyjmujemy z misy i studzimy na kratce.
Najlepiej smakuje z masłem!
Pycha polecam!




 #experiencefresh
#klubpanansonic




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI