maja 11, 2016

Komosa ryżowa z kurczakiem i szparagami!


Fit obiad, fajne i dość proste danie z dostępnymi bez problemu teraz szparagami i soczystym kurczakiem. Serdecznie polecam!





SKŁADNIKI:

- komosa ryżowa czerwona
- filet z kurczaka
- 1/2 pęczka szparagów 
- 3 ząbki czosnku
- lampka cydru
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- 250 ml wody
- zioła śródziemnomorskie
-sól

Na oliwie z oliwek podsmaż czosnek i kurczaka, dodaj przyprawy i cydr. Podsmażaj około 7 minut, aby alkohol odparował. Dodaj wodę i komosę, gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone i obrane szparagi. Pamiętaj, że są to delikatne warzywa, wystarczy im 6-7 minut maxymalnie. Zielone warzywa pozostaną pięknie zielone jeśli będziesz je gotować bez pokrywki ;-)

Smacznego!!!




Smacznego!


3 komentarze:

  1. Szparagi uwielbiam, a to połączenie jest bardzo ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 31 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI