Fit obiad, fajne i dość proste danie z dostępnymi bez problemu teraz szparagami i soczystym kurczakiem. Serdecznie polecam!
SKŁADNIKI:
- komosa ryżowa czerwona
- filet z kurczaka
- 1/2 pęczka szparagów
- 3 ząbki czosnku
- lampka cydru
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- 250 ml wody
- zioła śródziemnomorskie
-sól
Na oliwie z oliwek podsmaż czosnek i kurczaka, dodaj przyprawy i cydr. Podsmażaj około 7 minut, aby alkohol odparował. Dodaj wodę i komosę, gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone i obrane szparagi. Pamiętaj, że są to delikatne warzywa, wystarczy im 6-7 minut maxymalnie. Zielone warzywa pozostaną pięknie zielone jeśli będziesz je gotować bez pokrywki ;-)
Smacznego!!!
Smacznego!
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńSzparagi uwielbiam, a to połączenie jest bardzo ciekawe :)
OdpowiedzUsuńTakie proste i takie smaczne :)
OdpowiedzUsuń