lutego 09, 2014

Kurczak w marynacie cytrynowo- jogurtowej


Składniki:
- pojedyncza pierś z kurczaka
- 100 ml jogurtu naturalnego
- łyżka oliwy z oliwek
- sok z 1/2 cytryny
- pieprz cytrynowy
- sól
- chili do smaku

Z w/w składników przygotowujemy marynatę, mięso zalewamy i marynujemy minimum 5 godzin w lodówce. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym w temp 180 stopni przez 30 minut. 



Smacznego!

1 komentarz:

  1. Aromatyczne i pyszne w dodatku dietetyczne :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI