listopada 17, 2013

Tołpyga z pure ziemniaczano - brokułowym



Składniki:

- tołpyga filet
- ziemniaki
- brokuły
- masło 2 łyżki
- 2 łyżki śmietanki
- sól
- cytryna

Ugotowane ziemniaki, ugniatamy tłuczkiem z masłem i śmietanką.
Rybę smażymy na maśle obtoczoną mąką pszenną.


Smacznego!

Proste i bardzo dobre!


1 komentarz:

  1. nigdy jeszcze nie jadłam tołpygi i bardzo mnie zaintrygowała ta ryba, muszę tylko ją gdzieś znaleźć ! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI