listopada 18, 2013

Kruche ciasteczka kokosowe


Ciasteczka kokosowe


Składniki:

- 2 szklanki mąki 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 75 g wiórków kokosowych
- 120 g masła
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1 duże jajko

Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni C. Blaszkę wykładamy papierem.
W misce zagniatamy kruche ciasto z w/w składników.
 Ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka.
Ciasteczka pieczemy 12-15 minut, aż nabiorą jasnej, złocistobrązowej barwy.
Studzimy do całkowitego ostygnięcia.



Smacznego!

Pozdrawiam Was cieplutko!

Zapraszam na FB!


2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI