listopada 20, 2013

Roladki z karkówki z boczkiem i różowym pieprzem


Roladki z karkówki nadziewane boczkiem i pastą z zielonych oliwek i pietruszki, zapiekane z różowym pieprzem.


Pieczone ziemniaczki


Składniki:

- 4 plastry karkówki, rozbijamy tłuczkiem
- 2 plastry boczku
- garść oliwek zielonych
- łyżka masła
- pietruszka zielona
- oliwa z oliwek
- różowy pieprz
- oliwa z oliwek

Z oliwek, pietruszki i masła robimy pastę za pomocą blendera. Nacieramy roladki, z jednej strony układamy paski boczku, zwijamy w roladki, oprószamy przyprawą do karkówki. Marynujemy w lodówce co najmniej 4 godziny. Pieczemy na złoty kolor. 

Do ziemniaczków:

- świeży rozmaryn
- masło i oliwa
- sól morska 




1 komentarz:

  1. Fajnie wygląda ten różowy pieprz w całości. Nie miałam jeszcze takiego w kuchni, tylko w postaci zmielonej, ale cały też kupię.

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI