KASZA JAGLANA Z CHIA I PIECZONYMI OWOCAMI!
Dzisiaj podpowiadam Wam kolejny pomysł na śniadanie. Kasza jaglana, ostatnie dwa lata dość mocno popularna. Ja jem bo kaszę jaglaną bardzo lubię i dobrze się po niej czuje. Na śniadanie gotuje jaglaną na wodzie z nasionkami chia. Dodaje zawsze 50 g suchej kaszy i łyżkę nasion chia, gotuje aż kasza będzie miękka. Aby osłodzić jaglankę, dodaję dwa daktyle, dzięki czemu jaglanka jest słodka.
Tak przygotowaną kaszę podaję z owocami, dzisiaj akurat były to pieczone jabłka i maliny.
Jabłka pokrojone w kostkę i maliny układam w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem kokosowym, na wierzch układam chipsy z kokosa (prawdziwe bez chemii!) i 1-2 łyżki płatków owsianych czy to orkiszowych czy gryczanych. Całość piekę aż się zrumieni.
Dwie łyżki upieczonych w ten sposób jabłek dodaję do kaszy.
Posypuje odrobiną cynamonu i gotowe!
Smacznego!
Mmm, idealne śniadanko na tą pluchę za oknem :)
OdpowiedzUsuńByłoby super gdybyś dodawała zdjęcia z procesu powstawania :)) bo zapowiada się pysznie
OdpowiedzUsuń