marca 20, 2017

KREMOWE OBIADLOVE!







KREMOWE OBIADLOVE!


INDYK W GĘSTYM KREMOWYM SOSIE, Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ, NA WŁOSKIM MAKARONIE! 


Ten przepis mam nadzieję, że zachęci wszystkich tych, którzy nie lubią przygotowywać obiadów, do robienia ich z uśmiechem na twarzy. Powodów jest kilka, to danie zrobisz w 20 minut, jest przepyszne, sycące, smakuje wszystkim, od najmniejszych do największych w rodzinie, nie da się go skonocić, a w dodatku, kiedy kończy Ci się Twoja porcja na talerzu, sprawdzasz czy czasem, coś nie zostało jeszcze na patelni! 
Pyszny pomysł na obiad, przepis koniecznie zapisz do swojego kajecika, wrócisz do niego nie raz.
To sprawdźmy czego Nam potrzeba, do przygotowania tego dania ;-)



PRZEPIS NA OBIAD


INDYK W KREMOWYM SOSIE Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ PODANY NA WŁOSKIM MAKARONIE


SKŁADNIKI NA DANIE:


- 2 golonki z indyka
- 1 opakowanie serka Apetina Pesto-Rukola
- 400 g boczniaków
- 1 cebula czerwona
- 4 ząbki czosnku
- świeża rukola (2 garście)
- oliwa z oliwek
- 150 ml śmietanki 36%
- sól, biały pieprz
- makaron włoski

Przygotowanie składników:


- indyka umyj i osusz na ręczniku
- cebulę posiekaj w prążki
- obierz czosnek i posiekaj
- umyj rukolę
- umyj boczniaki i pokrój na mniejsze kawałki






PRZEPIS NA INDYKA:

Rozgrzej patelnię, wlej pięć łyżek oliwy z oliwek. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez 4 minuty.
Mięso z indyka oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki. 
Dodaj na patelnię, smaż mięso z każdej strony, dzięki temu zamkniemy w mięsie cały smak i aromat, a mięso będzie soczyste.
Przykryj pokrywką i duś przez kwadrans.
W tym czasie nastaw wodę na makaron, pamiętaj osolić wodę ;-)
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na drugiej patelni przesmaż na oliwie z oliwek boczniaki, z dadatkiem soli i pieprzu.
Podnieś pokrywkę z patelni z indykiem, dodaj śmietankę i kremowy serek Apetina Pesto-Rukola, dopraw solą i pieprzem. Zagotuj sos i wyłącz gaz /płytę grzewczą. 
Na talerz wyłóż ugotowany makaron, polej obficie kremowym sosem z indykiem, dodaj przesmażone boczniaki, posyp umytą rukolą.
Danie jest gotowe!



Zasiądź wygodnie z rodziną przy stole i smakuj!
Baw się smakiem z Apetiną ;-)))


;-)))

Polecam Wam gorąco ten przepis!

Smacznego!



PRZEPIS ZGŁASZAM DO KONKURSU KULINARNEGO
Trzymajcie z całych sił kciuki ;-))))))))))))))))



Codziennie baw się smakiem!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI