sierpnia 23, 2015

Racuchy z jagodami!





Kto nie chciałby takiego śniadanka? Nie znam takiej osoby ;-)

Pysznie! Od rana!



Racuchy z jagodami:

- 1/2 szklanki mąki tortowej
- 3/4 szklanki mleka 2%
- 1 jajo
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka kropel soku z cytryny
- masło do smażenia
- słodzik lub cukier

- jagody

Z w/w składników robimy ciasto za pomocą miksera. Następnie dodajemy jagody. Smażymy na maśle na gorącej patelni. Podajemy od razu np. z kakao.






Smacznego!

2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI