Pieczemy pasztet!
Pasztet mięsno-warzywny z chrupiącym boczkiem!
SKŁADNIKI:
- 1 udko indycze
- 1 udko z kurczaka
- 2 szt antrykotu
- 1 szt skrzydło indycze
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 4 jajka
- 1 kajzerka
- sól, pieprz
- boczek surowy wędzony
W/w ugotować do miękkości, wywar będzie idealny na zupę lub rosół.
Mięso i warzywa z wywaru zmiksuj blenderem na gładką masę.
Do masy wpij jajka i namoczoną kajzerkę w wywarze.
Wszystko miksujemy na gładką masę.
Formę wysmaruj olejem. Dno formy wyłóż boczkiem. Wylej masę. Na wierz wyłóż boczek. Pieczemy godzinę w temp około 210-220 stopni.
Studzimy całkowicie!
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńFajny ten pasztet :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl