kwietnia 16, 2015

Pasztet mięsno - warzywny z boczkiem!



Pieczemy pasztet!

Pasztet mięsno-warzywny z chrupiącym boczkiem!


SKŁADNIKI:

- 1 udko indycze
- 1 udko z kurczaka
- 2 szt antrykotu
- 1 szt skrzydło indycze
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 4 jajka
- 1 kajzerka
- sól, pieprz
- boczek surowy wędzony

W/w ugotować do miękkości, wywar będzie idealny na zupę lub rosół.
Mięso i warzywa z wywaru zmiksuj blenderem na gładką masę. 
Do masy wpij jajka i namoczoną kajzerkę w wywarze.
Wszystko miksujemy na gładką masę.
Formę wysmaruj olejem. Dno formy wyłóż boczkiem. Wylej masę. Na wierz wyłóż boczek. Pieczemy godzinę w temp około 210-220 stopni.
Studzimy całkowicie!



2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI