listopada 25, 2014

Rozgrzewająca kartoflanka z pieczonych batatów i marchwi! Newellowa jesień!



Dzisiaj zapraszam Was na pyszną i nietuzinkową kartoflankę z pieczonych batatów i marchwi, podaną z wędzoną Newellą, olejem sezamowym, chrupiącym makaronem z młodej marchwi i kiełkami z cebuli. Zupa ma tak bardzo innym i wyrafinowany smak, że bardzo gorąco ją Wam polecam! Jest idealna na jesienny obiad, rozgrzewa i syci, dzięki dodatkowi Newelli posiłek zyskuje pełnowartościowe białko. Idealny obiad!

ZAPRASZAM!

ROZGRZEJ SIĘ!

;-)





SKŁADNIKI:

- 3 bataty
- 3 marchewki
- kiełki cebuli
- Newella wędzona
- olej sezamowy
- oliwa z oliwek 
- 3 ząbki czosnku
- 1 korzeń pietruszki
- 1 łyżka miodu
- 1 cm imbiru świeżego
- 1 litr wody
- sól, pieprz

Na dużej blaszce ułóż pokrojone i obrane bataty, marchewkę, czosnek i pietruszkę. Polej miodem i oliwą z oliwek. Piecz do miękkości przez około 35 minut.
W garnku zagotuj wodę, włóż pieczone warzywa i gotuj przez 15 minut. Dodaj posiekany imbir. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw przyprawami. Podaj z pokrojoną w grubą kostkę  Newellą, pokrojoną dzięki maszynce na makaron marchewką i kiełkami z młodej cebuli. Całość skrop obficie olejem sezamowym. 

Pyszne!

Pięknego dnia!









Gotuj z Newellą

2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI