Dzisiaj zapraszam Was na pyszną i nietuzinkową kartoflankę z pieczonych batatów i marchwi, podaną z wędzoną Newellą, olejem sezamowym, chrupiącym makaronem z młodej marchwi i kiełkami z cebuli. Zupa ma tak bardzo innym i wyrafinowany smak, że bardzo gorąco ją Wam polecam! Jest idealna na jesienny obiad, rozgrzewa i syci, dzięki dodatkowi Newelli posiłek zyskuje pełnowartościowe białko. Idealny obiad!
ZAPRASZAM!
ROZGRZEJ SIĘ!
;-)
SKŁADNIKI:
- 3 bataty
- 3 marchewki
- kiełki cebuli
- Newella wędzona
- olej sezamowy
- oliwa z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 1 korzeń pietruszki
- 1 łyżka miodu
- 1 cm imbiru świeżego
- 1 litr wody
- sól, pieprz
Na dużej blaszce ułóż pokrojone i obrane bataty, marchewkę, czosnek i pietruszkę. Polej miodem i oliwą z oliwek. Piecz do miękkości przez około 35 minut.
W garnku zagotuj wodę, włóż pieczone warzywa i gotuj przez 15 minut. Dodaj posiekany imbir. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw przyprawami. Podaj z pokrojoną w grubą kostkę Newellą, pokrojoną dzięki maszynce na makaron marchewką i kiełkami z młodej cebuli. Całość skrop obficie olejem sezamowym.
Pyszne!
Pięknego dnia!
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuń;-) dzięki!
OdpowiedzUsuń