września 21, 2014

Pasztet warzywny ze słonecznikiem



Pasztet warzywny z bardzo dużą ilością słonecznika. Smaczna alternatywa dla miłośników pasztetów mięsnych. Pasztet zrobiłam na bazie cukinii, marchewki, cebulki i duuużej ilości słonecznika.



SKŁADNIKI:

- 1 szklanka ziaren słonecznika
- 1 średnia cukinia starta na tarce o dużych oczkach
- 1 ugotowana marchewka
- 1 łyżka masła
- 1 cebula szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 4 jaja


W rondelku podsmaż posiekaną cebulę. Startą cukinię przełóż do miski, dodaj słonecznik, żółtka, sól i pieprz. 
Ugotowaną marchewkę wraz z podsmażoną cebulką i czosnkiem zmiksuj blenderem. Dodaj do miski z cukinią. Wymieszaj dokładnie.
Białka ubij na sztywno z odrobiną soli i dodaj do masy. Zapiekaj w kokilkach lub keksówce.







2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI