września 07, 2014

Kociołek na grillu.







KOCIOŁEK NA GRILLU zdecydowanie niedietetyczne danie ;-)

SKŁADNIKI:

- ZIEMNIAKI POKROJONE W PLASTRY
- 1,5 KG ŁOPATKI WIEPRZOWEJ W MARYNACIE
- 2-3 ŁYŻKI SMALCU
- CEBULA
- 3 PAPRYKI KOLOROWE
- 600 g PIECZAREK
- GARŚĆ PODGRZYBKÓW SUSZONYCH
- ZIOŁA: ŚWIEŻY MAJERANEK, PRZYPRAWA DO GRILLA, SÓL, PIEPRZ, LIŚCIE LAUROWE


NACZYNIE WYSMARUJ TŁUSZCZEM, UKŁADAJ NAPRZEMIENNIE, NA SAMEJ GÓRZE ZIEMNIAKI, POSYP OBFICIE MAJERANKIEM I SOLĄ. 
PIECZEMY MINIMUM 2 GODZINY NAJLEPIEJ 3 GODZINY. 








SMACZNEGO!









POZDRAWIAM!

3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie dania kociołkowe i żałuję, że rzadko mam okazję takie jeść. Pocieszam się czasem podobną potrawą przyrzadzoną w piekarniku - to co prawda nie to samo, ale też smaczne.

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI