KOCIOŁEK NA GRILLU zdecydowanie niedietetyczne danie ;-)
SKŁADNIKI:
- ZIEMNIAKI POKROJONE W PLASTRY
- 1,5 KG ŁOPATKI WIEPRZOWEJ W MARYNACIE
- 2-3 ŁYŻKI SMALCU
- CEBULA
- 3 PAPRYKI KOLOROWE
- 600 g PIECZAREK
- GARŚĆ PODGRZYBKÓW SUSZONYCH
- ZIOŁA: ŚWIEŻY MAJERANEK, PRZYPRAWA DO GRILLA, SÓL, PIEPRZ, LIŚCIE LAUROWE
NACZYNIE WYSMARUJ TŁUSZCZEM, UKŁADAJ NAPRZEMIENNIE, NA SAMEJ GÓRZE ZIEMNIAKI, POSYP OBFICIE MAJERANKIEM I SOLĄ.
PIECZEMY MINIMUM 2 GODZINY NAJLEPIEJ 3 GODZINY.
SMACZNEGO!
POZDRAWIAM!
świetny pomysl :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania kociołkowe i żałuję, że rzadko mam okazję takie jeść. Pocieszam się czasem podobną potrawą przyrzadzoną w piekarniku - to co prawda nie to samo, ale też smaczne.
OdpowiedzUsuńNajs :)
OdpowiedzUsuń