grudnia 30, 2016

Bruschetty na Sylwestra! Szybkie Menu Sylwestrowe


 
 
 
 
 

MENU SYLWESTROWE

SZYBKIE PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ SYLWESTROWĄ

Wraz ze sklepem Lidl, chciałabym Was zaprosić na drugi post z propozycjami szybkich, smacznych, aromatycznych przekąsek na Noc Sylwestrową. Takie, które zrobicie dosłownie w kilka minut, będą smakowały wszystkim i w dodatku będą prezentować się fenomenalnie. Wy zaoszczędzicie dużo czasu np. na makijaż i zadbanie o siebie. Proponuję Wam przygotowanie szybkich i aromatycznych małych kanapeczek z bagietki pszennej na zakwasie na gorąco, bo podawane w formie grzanek, z różnymi pastami. U mnie Hummus w trzech rodzajach, tradycyjny, z czarnuszką i z buraka! Pyszny! Pasta z suszonych pomidorów, papryki czy też tapenada z czarnych olwiek. Oczywiście nikt Wa nie proponuje w ten wieczór robić ich samodzielnie, możecie kupić gotowe i w dodatku pyszne tak jakbyście zrobiły je samodzielnie. Gotowe zestawy past dostępne na fotografiach dostępne  sklepach LIDL w całej Polsce w ramach aktualnej oferty.
 
 
 
 

 Jak przygotować bruschetty?

Podstawą tych gorących kanapeczek, jest zdecydowanie dobrej jakości pieczywo. Wybierz te na prawdziwym zakwasie. Sięgnij po dobrej jakości oliwę, warto zajrzeć na półkę w sklepie z ofertą DELUXE- w sklepach LIDL, gdzie możecie dostać prawdziwą oliwę z oliwek grecką lub hiszpańską. Wybierz prawdziwe, duże i dorodne oliwki greckie, sięgnij po zielone i czarne, aby każdy mógł wybrać swój ulubiony smak. Podczas Sylwestra nie będziesz mieć czasu na przygotowanie kilku past, sięgnij po gotowe rozwiązania, w końcu ta Noc ma minąć pod hasłem dobrej i udanej zabawy do białego rana!
 
 

 
 
 

KROK PO KROKU JAK ZROBIĆ BRUSCHETTĘ

Bagietkę kroimy na grube ukośne plastry.
Albo rumienimy ją w piekarniku przez 15 minut, bądź sięgnij po toster, który dosłownie z 1,5 do 2 minut, szybko zrumieni bagietkę.
Następnie skrop ją obficie oliwą z oliwek dobrej jakości
 
 
 
 Grzanki posmaruj ulubionymi pastami. Tradycyjnie bruschetta jest tylko z pastą z pomidorów, ale na prawdę uwierz mi że, równie dobrze będzie smakowała z humusem, czy też pastą z pieczonej papryki.
Na imprezach z dużą liczbą gości, zawsze lepiej zrobić kilka rodzajów różnych kanapeczek, tak aby każdy mógł wybrać te ulubione!
 
 
 
 
 
 
Kanapeczki możesz dodatkowo przyozdobić oliwkami greckimi, faszerowanymi bądź nie, papryczkami, świeżą bazylią, orzechami, migdałami czy włoską szynką.
Sięgnij także po gotowy zestaw do bruschetty, pasta z suszonych pomidorów, papryki i oliwek czarnych jest idealna do tego dania.
 
 
 
 
 
Tak przygotowane bruschetty wystarczy wyeksponować na dużej desce, zobaczycie, jak szybko będą znikać ze stołu ;-))). Są bardzo fajną przekąską, lekką i pożywną. Nie są obciążające dla żołądka, dzięki czemu masz siłę i ochotę na tańce do rana!
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gotowe bruschetty i grzanki polałam aromatycznym i gęstym sosem na bazie octu balsamicznego z Modemy. Całość stworzyła przepyszne połączenie smaków. Kanapeczki zniknęły do ostatniego okruszka ;-)))
Mam nadzieję, że ten prosty a jakże smaczny pomysł przypadnie Wam do gustu i sami pokusicie się o kilka chwil aby takie bruschetty przygotować!
 
Życzę Wam smacznego!
 
 
 
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 34 000 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI