czerwca 10, 2016

Jajecznica ze szparagami! Pyszna!












Lubicie jadać śniadania w łóżku? Długo się wylegiwać, chodzić w pidżamie cały ranek, a na talerzu na śniadanie dogadzać sobie? Ja jeśli tylko mam taką możliwość korzystam z uroków poranka. Powolne wybudzanie się i delektowanie każdym kęsem, ma w sobie coś magicznego, bardzo relaksacyjnego i niewątpliwie wyciszającego. Sprawdzony patent jeśli wstałaś "lewą nogą", taki mały relax, sprawi, że dobry humor powróci, szybciej niż myślisz.
Serdecznie Was zapraszam, na pyszne śniadanie w pieleszach, a na talerzu ciepła jajecznica ze świeżymi zielonymi szparagami i suszonymi pomidorami w oleju. Pycha!





JAJECZNICA ZE SZPARAGAMI:

- 2 wiejskie jajka
- 10 cieniutkich szparagów zielonych (lub 2 grube)
- 3 suszone pomidory w oleju
- łyżeczka oleju ze słoiczka z pomidorami suszonymi
- szczypta soli

Na rozgrzanej patelni, na oleju podsmaż, obrane i pokrojone szparagi, przez około 5 minut. Ciągle mieszając, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wbij jajka. Usmaż tak jak lubisz. Ja lubię jak żółtko jest płynne, taka jest idealna ;-)))

Smacznego!






1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI