października 15, 2014

Pieczona troć z pesto bazyliowo-gruszkowym!



Dzisiaj na obiad serwuję pieczoną troć z pesto bazyliowym z dodatkiem marynowanego imbiru i gruszki konferencji. Ryba wyszła obłędna, talerze wylizane hihih!
Polecam!




SKŁADNIKI:

- 2 duże filety pstrąga tęczowego (troć)
- ziemniaki
- kilka ząbków czosnku
- oliwa z oliwek + masło


- 2 garście liści bazylii 
- 1/2 gruszki
- łyżka marynowanego imbiru (plastry)
- oliwa z oliwek
- 20 orzechów laskowych
- zmiksuj w/w 

Naczynie wysmaruj masłem i oliwą, ułóż ryby wylej pesto i ułóż kilka plastrów marynowanego imbiru. Piecz 20- 25 minut w nagrzanym piecu.

Smacznego!




2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI