maja 25, 2014

WARZYWA SŁODKO- KWAŚNE NA OLEJU RZEPAKOWYM Z WOKA NA CHIŃSKI SPOSÓB!


Uwielbiam to danie, niesamowity i niepowtarzalny smak, jedyny w swoim rodzaju! Mój ulubiony smak słodko- kwaśny! Sezon warzywny w pełni, wprowadźcie do Swojej kuchni nowe smaki i aromaty! 
Zapraszam!


 „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest stosowany w różnych kuchniach świata!"

SKŁADNIKI:

- 4szt młode marchewki
- 1 mała cukinia
- 1 cebula cukrowa
- czosnek (2- 3 ząbki)
- papryka czerwona, żółta, pomarańczowa
- 6 łyżek oleju rzepakowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu sojowego słodkiego
- 1 łyżka marynaty tajskiej
- chili przyprawa
- 1 łyżka octu ryżowego 3%
- 1 łyżka miodu

WYKONANIE:

- do rozgrzanego woka wlej olej, jak się rozgrzeje dodaj pokrojone w długie paseczki warzywa w następującej kolejności:
- cebula i czosnek, czas smażenia: 3 minuty
- następnie paprykę, czas smażenia: 4-5 minut
- na samym końcu cukinię: 3 minuty
- dodaj sosy i przyprawy, duś energicznie mieszając 1-2 minuty
- podawaj z makaronem chińskim lub ryżem


Smacznego!


2 komentarze:

  1. Jakie cudowne kolorki ! Porywam miseczkę wypełnioną pysznymi warzywkami ! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj super te kolorki, fajne są takie warzywka :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI