stycznia 31, 2019

Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami i wędzoną papryką.


Dzisiaj znowu pozostajemy w tematyce śledzia. Mam dla Was kolejny hit! Wymyśliłam sobie, że zrobię tatara ze śledzia. Kiedyś na jednym z eventów jadłam wegański tatar z suszonych pomidorów, który muszę odtworzyć w domu, ale jakoś jeszcze nie miałam sposobności ;-). To stwierdziłam, że zrobię tatara ze śledzi. I powiem Wam tylko tyle, strzał w dziesiątkę! To jest tak dobre, że nawet osoba, która nie lubi śledzi myślę, że byłaby w stanie się do nich przekonać.


PRZEPIS NA TATARA ZE ŚLEDZI


- 5 filetów śledzi w oleju
- 3 łyżki cebulek marynowanych(sprzedawane w słoiczkach w każdym markecie na półce)
- papryka wędzona (przyprawa)
- łyżeczka dobrej jakości musztardy sarepskiej
- 2 duże garście suszonych pomidorów w oleju

Pomidory, cebulkę i śledzie posiekaj na drobną kostkę. Wymieszaj z przyprawami, dopraw pieprzem, możesz dodać troszkę oleju ze słoiczka po suszonych pomidorach!
Wstaw do lodówki na kilka godzina aby smaki się przegryzły.
Gotowe!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI