września 18, 2013

Smażone śledzie


Przepis na smażone śledzie:
- świeże śledzie
- na panierkę: mąka pszenna i mąka ziemniaczana w stosunku 1: 1
- sól


poprzez dodatek mąki ziemniaczanej, ryba będzie bardzo chrupiąca ;-)

Tak przygotowane śledzie smażymy w dość głębokim tłuszcz, możecie je podać do ziemniaków na obiad, bądź chłopakom do piwa.

Polecam na męskie wieczory ;-)
 




3 komentarze:

  1. Pierrwszy raz spotykam się z takim podaniem śledzi, ciekawie, ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie chłopakom do piwa! :)Mniam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Patrząc na Twoje zdjęcie nabrałam wielkiej ochoty na takiego smażonego śledzia.

    OdpowiedzUsuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 37 500 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI