lipca 20, 2016

Sałatka z ogórków do obiadu!





Dzisiejsza propozycja jest bardzo szybka i prosta, ale przede wszystkim bardzo smaczna. Idealna letnia, lekka sałatka z ogórków do obiadu. Rodzinna wersja sałatki, tzn. dla wszystkich i dla dzieci i dla dorosłych. Sałatka jest bardzo aromatyczna, delikatnie chrupiąca i ma bardzo ciekawy smak, poprzez dodatek świeżych ziół. Sprawdzi się idealnie do typowych dań z mięsem.

Zerknijcie na listę składników, co będzie Wam potrzebne do przygotowania sałatki do obiadu z ogórków!



SKŁADNIKI:

- 4 duże ogórki gruntowe
- 1/4 pęczka natki pietruszki
- 1/4 pęczka natki koperku
- 15 listków mięty
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka octu balsamicznego (jeśli nie masz użyj soku z cytryny)
- 1/2 awokado dojrzałego

Awokado kroimy na drobną kosteczkę. Ogórki myjemy i szatkujemy w plasterki.
Zioła siekamy bardzo drobno, mieszamy z olejem, oliwą, octem balsamicznym i miodem.
Całość mieszamy i odstawiamy na 15 minut ab ogórki troszkę zmiękły pod wpływem soli.
Przed podaniem całość jeszcze raz przemieszaj i gotowe!



6 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI