czerwca 06, 2017

PANASONIC MX-ZX1800 BLENDER - RECENZJA





PANASONIC MX-ZX1800 BLENDER - RECENZJA


Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami i przedstawić Wam recenzję urządzenia Panasonic MX-ZX1800, jest to zaawansowany blender, w którym przygotujecie wiele koktajli, kaw mrożonych, mixów, szejków, mrożonych sorbetów, puree, zup typu krem i wszytko to co Wam przyjdzie do głowy.
 Samo urządzenie, ma bardzo ciekawy i nowoczesny wygląd, jego obsługa jest bardzo intuicyjna i banalnie prosta. W opakowaniu z blenderem znajdziecie następujące elementy:
- obudowę silnika
- dzbanek blendera
- pokrywę
- uchwyt obudowy ostrza
- ubijak do mieszania składników
- opakowanie do lodu, podczas miksowania można obłożyć nim dzbanek blendera, w celu schładzania miksowanej mieszaniny
- szczoteczkę do czyszczenia
- tacę ociekową do zbierania wody z woreczka z opakowania do lodu
- dokumenty typu:  instrukcję obsługi, gwarancję, etykietę menu



Na panelu sterowania blendera, znajdziecie funkcję:

- sok
- smoothie
- pureee
- zupa
- mielenie
- mrożonka
- manual - tryb ręczny
- stop/start
- wskaźnik czasu pogramu, który opada i pokazuje czas działania w trybie automatycznym, przed wciśnięciem przycisku start/stop możemy przekręcić pokrętło w lewo lub w prawo, aby ustawić dłuższy lub krótszy czas pracy.

Okres wiosenny czy letni, to czas kiedy w każdej kuchni dużo miksujemy, przygotowujemy różnego rodzaje zdrowe smoothie, mrożone kawy czy sorbety. Długo szukałam blendera, który bez problemu będzie sobie radził z włóknistymi owocami takimi jak ananas czy rabarbar, a przede wszystkim z zamrożonym lodem, czy mrożonymi owocami. To na czym mi zależało to aby masa była też dodatkowo napowietrzona, puszysta, a nie tylko rozdrobniona. I wreszcie ten blender spełnił moje oczekiwania! Przygotowany np. hummus z gotowanej ciecierzycy, wreszcie był nie tylko kremowy ale też puszysty, zmiksowany ananas, był idealnie gładki, bez żadnych malutkich niteczek, miksy z jarmużu miały aksamitną strukturę. Wreszcie! Wreszcie mam blender, którego nie boję się używać do zamrożonych owoców! Bo już na swoim koncie ma dwa spalone, które nie dawały rady przy robieniu lodów z mrożonych owoców. 
Blender poza tym wszystkim jeszcze pięknie wygląda, bardzo podoba mi się linia tych, produktów, które świetnie wyglądają na blacie w mojej kuchni.
Dzisiaj chciałabym pokazać Wam jak w prosty i bardzo szybki sposób za pomocą blendera, przygotujemy śniadanie w postaci leśnej, jabłkowo - rabarbarowej owsianki. 



SKŁADNIKI 2 porcje:


- 2 średnie jabłka
- 15 cm laski rabarbaru
- 6 łyżek płatków owsianych
- łyżeczka miodu
- 1/2 filiżanki zamrożonych owoców leśnych takich jak: jeżyny, jagody i maliny

W/w składniki umieszczamy w misie blendera.









Wybieram program "mrożonka", ustawiam czas działania pokrętłem i uruchamiamy blender.











Owsiankę przelewamy do wysokich szklanek, możemy udekorować listkiem mięty i gotowe!




To co muszę Wam pokazać to sposób mycia i czyszczenia tego blendera! Nie raz pewnie, mając blender, zauważyliście, że drobiny wchodzą pod ostrze, i ciężko Wam jest je wypłukać i wymyć. Ten blender, ma świetną funkcję, dzięki nakładce, którą widzicie na zdjęciu, możecie w bezpieczny sposób odkręcić ostrze blendera, wyjąć cienką gumkę i wszystko dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Zobaczcie sami!







Rewelacyjne rozwiązanie! Zawsze mam pewność, że sprzęt został dobrze umyty!



Polecam Wam serdecznie to urządzenie i jestem pewna, że Was nie zawiedzie, że przygotujecie w nim niejedno pyszne danie! Ja jeszcze nie raz pokaże Wam jak to urządzenie sobie radzi!

Życzę Wam smacznego!

#KLUBPANASONIC#experiencefresh


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 37 500 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI