Kochani to kolejny przepis przygotowany w ramach współpracy z marką POLSOJA, ten kto mnie zna to wie, że jestem sałatkożercą ;-). Większość posiłków jakie zabieram ze sobą do pracy do zazwyczaj bardzo kolorowe sałatki. Zawsze dbam o to aby cieszyły nie tylko oczy kolorami, ale aby zawsze znalazło się w nich pełnowartościowe białko, warzywa i coś chrupiącego. Idealna sałatka to również taka, która będzie lekkostrawna, nie będzie obciążała żołądka, ale jednocześnie będziemy syci. I właśnie dzisiaj taką Wam prezentuje.
Przepyszna sałatka z tofu naturalnym - POLSOJA, suszonymi pomidorami, podsmażoną cukinią i paluszkami łososiowymi.
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
- tofu naturalne -POLSOJA (1/4 opakowania)
- 1 jajko na twardo
- 4-6 sztuk zielonych oliwek
- 1 paluszek z łososia
- 1/2 małej cukinii zblanszowanej, podsmażonej na oliwie z oliwek
- mieszanka sałat
- suszone pomidory w oliwie
- oliwa z oliwek, sól, sok z limonki
Mix sałat opłukaj pod bieżącą wodą, jajko ugotuj na twardo pokrój w plasterki.
Cukinię umyj, posiekaj w plasterki i podsmaż na patelni.
Tofu kroimy w kosteczkę, pomidorki w paseczki. Oliwki i paluszki z łososia w kosteczkę lub paseczki.
Całość umieszczamy w pojemniku na lunch i polewamy oliwą z oliwek.
Gotowe!
Do zabrania na uczelnię lub do pracy.
Pięknego dnia życzę!
;-))))
Wygląda smacznie :-)
OdpowiedzUsuńDziekuje😉
UsuńKolorowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuń😘
UsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń😘
Usuń:)
OdpowiedzUsuń