Letnia, wakacyjna sałatka w wydaniu fit! Od kilkunastu miesięcy zachęcam Was do bacznego przyglądania tego co ląduje na Waszych talerzach, proponuje Wam wiele dań w lżejszym i zdrowszym wydaniu, tak abyście dbali o swoje zdrowie. Dzisiejsza propozycja jest idealnym rozwiązaniem, jako sycąca kolacja, lunch do pracy lub jako sałatka na stół, wtedy kiedy robisz grilla w ogrodzie.
Sałatka w grillowanych warzyw to jedna z moich ulubionych, sprytnie i szybko możesz ją odchudzić i zamiast sięgać po tłuste sery tj. mozzarella czy feta, wybierz biały półtłusty lub chudy twaróg. Jak sprawić by smakował inaczej?
Wystarczy, że biały ser obtoczysz w przyprawach tj. słodka wędzona papryka, czosnek niedźwiedzi czy płatki chilli. Tak przygotowany ser najlepiej odstawić na 1 do kilku godzin w lodówce. Potem dodać do sałatki.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI:
- rukola
- grillowana kolba kukurydzy i cukinia
- zielony ogórek grubo krojony
- cebula czerwona
- czerwona papryka
- oliwki greckie z pestką
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 2 łyżki wysokiej jakości octu z winogron
- świeża bazylia
- opcjonalnie syrop klonowy lub miód
Całość mieszamy na wierzch układamy zamarynowany biały ser.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.