Od ponad
miesiąca używam i testuję urządzenie marki 4Swiss Frytkownicę powietrzną i w
tym wpisie chciałam Wam przekazać moją opinię o tym sprzęcie.
Frytkownica
powietrzna 4Swiss ABB-021 jest urządzeniem, które cyrkuluje ultra gorące
powietrze wokół jedzenia, tym samym minimalizuje potrzebę używania tłuszczu.
Dzięki tej technologii możemy zdecydowanie szybciej ale też przede wszystkim
smaczniej przygotowywać wiele potraw. Technologia opiekania powietrzem
umożliwia zachowanie walorów smakowych potraw pomimo ograniczenia dodatku
tłuszczu.
Co można przygotowywać we frytkownicy powietrznej 4Swiss?
No cóż tak
naprawdę wszystko to co podpowie nam nasza kreatywność! Samo urządzenie posiada
kilka programów (kurczak, wołowina, frytki, tosty, system wstępnego
nagrzewania- pre-heat, reheat- odgrzewanie, rozmrażanie) dzięki, któremu
dobiera za nas temperaturę pieczenia, rozmrażania lub podgrzewania dania. Temperaturę
pieczenia i czas możesz również ustawić samodzielnie, wiele dań będziesz już chciał
przygotowywać w ten sposób.
W tym
urządzeniu możemy działać:
-
przygotowując posiłek: piec, gotować, grillować, smażyć, rozgrzewać czy suszyć
-
odgrzewając już gotowy posiłek
- rozmrażać
produkt
Urządzenie występuje w dwóch wersjach kolorystycznych: białej i czarnej, dzięki czemu możesz dopasować je do swojej kuchni.
Niewątpliwie
dużą zaletą urządzenia jest jego niewielki rozmiar, dzięki czemu może stanąć na
blacie w każdej kuchni.
To co
zwróciło moją uwagę to również fakt, że wysuwana szuflada, bardzo
łatwo się myje, a znajdująca się w jej wnętrzu podkładka, może być myta w
zmywarce, co przecież tak mocno ułatwia każdemu korzystanie z tego urządzenia.
Pisząc tą
recenzję zastanawiałam się ile razy już z niej korzystaliśmy i prawda jest
taka, że ma to miejsce każdego dnia. Ja jestem miłośnikiem ryb i od kiedy mam
to urządzenie to nie przygotowuje ich już w inny sposób. Dlaczego? Przede
wszystkim - wygoda. Urządzenie nagrzewa się błyskawicznie, a rybę mam gotową w
10 -12 minut. Co jest też dla mnie istotne nie używam do jej przygotowania oleju,
a sama ryba po upieczeniu jest soczysta w środku a chrupiąca z zewnątrz. Te
same cechy potrawy osiągamy bez najmniejszego wysiłku smażąc w niej warzywa,
chrupiące ziemniaczki, frytki, marchewki, szparagi, pieczone jabłka i wiele
innych dań, które powstaje w kwadrans. W urządzeniu bardzo łatwo można odgrzać
potrawę np. kawałek pizzy, który nie traci żadnych walorów smakowych i smakuje,
tak jak zaraz po upieczeniu.
Urządzenie
ma bardzo intuicyjny interfejs, osiąga max temperaturę 200 stopni C i nagrzewa
się błyskawicznie, jest ciche i pracuje bez zarzutu. To co jest pomocne,
to okienko kontroli wypieku, innymi słowami - przeźroczyste okienko
w szufladzie urządzenia, dzięki któremu możemy podglądać to co się dzieje w
szufladzie i kontrolować stopień wysmażenia dania.
Jest to
unikalne i wygodne rozwiązanie w przypadku frytkownic z szufladą dostępnych w
Polsce. Do tej pory użytkownicy frytkownic musieli wybierać pomiędzy wygodną
szufladą a okienkiem, które umożliwia kontrolę postępów pieczeni, bez
konieczności wysuwania szuflady i przerywania pracy urządzenia.
System
grzewczy w urządzeniu to halogen- zamiast tradycyjnej grzałki- HEAT HALOGEN SYSTEM,
dzięki któremu osiągamy błyskawiczne nagrzanie się frytkownicy, a system jest
energooszczędny.
Na moim IGTVna Instagramie, będziesz mógł obejrzeć kilka moich super prostych i przede
wszystkim pysznych dań. Serdecznie zapraszam do ich obejrzenia, gdzie
krok po kroku pokażę Ci, jak je przygotować. Tymczasem zostawiam Ci przepis na
pyszny niczym prosto z nad morza obiad: pieczoną rybę z łódeczkami z ziemniaków
i szparagami w orzechowym pesto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.