MENU
MAKOWIEC JESZCZE WCIĄŻ MŁODEJ GOSPODYNI, CHYBA ;-)))

listopada 30, 2017

MAKOWIEC JESZCZE WCIĄŻ MŁODEJ GOSPODYNI, CHYBA ;-)))

MAKOWIEC JESZCZE WCIĄŻ MŁODEJ GOSPODYNI, CHYBA ;-))) Dzisiaj mam dla Was przepyszny przepis na makowiec, szczerze powiedziawszy, to chyba nigdy sama w domu nie robiłam makowca, zawsze albo piekłam go z mamą na Święta, albo pomagałam mojemu Lubemu, który to jest mistrzem ciasta drożdżowego. Skutecznie zniechęcało mnie też wiele pracy przy tym cieście, ale pomysł na TEGO...
ULUBIEŃCY OD NATURAL MOJO

listopada 29, 2017

ULUBIEŃCY OD NATURAL MOJO

Moje ulubione produkty Natural Mojo Dzisiaj chciałam Wam troszkę opowiedzieć o produktach marki Natural Mojo, które na pewno zdążyliście już zauważyć w mediach społecznościowych. Produkty odkryłam kilka miesięcy temu. Na początku kupiłam dwa produkty: Pure Detox i True Beauty PURE DETOX - jest to 28 dniowa kuracja, która ma na celu oczyszczenie naszego organizmu...
Bezglutenowe dyniowe naleśniki z korzennymi gruszkami w różanym kompocie!

listopada 26, 2017

Bezglutenowe dyniowe naleśniki z korzennymi gruszkami w różanym kompocie!

ZDROWA JESIEŃ NA TALERZU! To na pewno nie gęste sosy ze śmietaną, ciasta z galaretkami, drożdżówki z cukrem, ani dania z makaronem. Zdrowie nie ma nic wspólnego z wysoka podażą węglowodanów i tłuszczy. Podstawa to dobrze zbilansowana dieta, dobór składników, które wzmocnią nasz układ odporności, jedzenie w tym okresie musi nam dostarczać nie tylko odpowiedniej dawki...
Street food - fotorelacja z warsztatów i przepisy!

listopada 24, 2017

Street food - fotorelacja z warsztatów i przepisy!

...
Zdrowy i przepyszny obiad jesienią, to możliwe!

listopada 22, 2017

Zdrowy i przepyszny obiad jesienią, to możliwe!

Francuskie omlety z risotto z quinona, marchewką i groszkiem podane z chipsami z jarmużu! Kto powiedział, że zdrowe jedzenie musi być nudne? Albo, że jesienią to nie można zjeść już nic kolorowego?  Oczywiście, że można! Ba, nawet trzeba! To właśnie w tym okresie powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi, jak największej dawki witamin, odżywiać się zdrowo, ze względu...
Pierniczki korzenne na zimę

listopada 20, 2017

Pierniczki korzenne na zimę

Pomału wkraczamy na blogu w przepisy typowe zimowe, związane z czasem oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia. Być może dla niektórych, to zbyt wcześnie, ale wiadomo, że nikt później jednego dnia nie opublikuje kilkunastu przepisów świątecznych. Zresztą nie wiem, jak Wy, ale ja lubię też każde danie przed świętami przetestować. Dlatego od dzisiaj będę co jakiś czas podsyłać...
KREM Z PIECZONEJ ZUPY Z DYNI Z KURCZAKIEM GARAM MASALA

listopada 17, 2017

KREM Z PIECZONEJ ZUPY Z DYNI Z KURCZAKIEM GARAM MASALA

KREM Z PIECZONEJ ZUPY Z DYNI Z KURCZAKIEM GARAM MASALA Wracam po krótkiej nieobecności i mam dla Was jedno z ulubionych naszych dań mianowicie zupę krem z pieczonej dyni muskat podana z  kurczakiem garam masala. Bardzo, ale to bardzo lubię zupy krem, a z dyni to moja ulubiona, przyrządzam ją bardzo często i to na różne sposoby. Dziś w wersji z mięskiem.  Polecam! SKŁADNIKI: -...
DUTCH BABY NA WYTRAWNIE I TEST PATELNI FLORINA

listopada 14, 2017

DUTCH BABY NA WYTRAWNIE I TEST PATELNI FLORINA

DUTCH BABY NA WYTRAWNIE I TEST PATELNI FLORINA Mój ulubiony naleśnik, tzw. dutch baby, czyli pieczony w piekarniku, puszysty i lekko chrupiący zarazem, jedyny taki w swoim rodzaju. Zazwyczaj robiłam go na słodko, a dziś zachciało mi się czegoś bardziej wytrawnego, dlatego pojawiły się pieczarki, podsmażane na oliwie z oliwek, zielona natka pietruszki i odrobina świeżo zmielonego...
CYNAMONOWE ROLOWANE BUŁECZKI

listopada 11, 2017

CYNAMONOWE ROLOWANE BUŁECZKI

CYNAMONOWE BUŁECZKI Cynamonowe rolowane bułeczki, kojarzone głównie ze Skandynawią, to coś co uwielbiam, robi się je niczym lotem błyskawicy, są obłędnie dobre i długo zachowują świeżość. Polecam Wam te rolowane ślimaczki niczym prosto ze Szwecji. SKŁADNIKI: - 450 g mąki pszennej tortowej - 150 g masła - 2 małe jajka - 4 łyżki cukru pudru - około 1/2...
PIERNIKOWY SERNIK! PETARDA!

listopada 08, 2017

PIERNIKOWY SERNIK! PETARDA!

Dzisiaj postanowiłam przypomnieć Wam świetny przepis na sernik. I to jaki! Sernik piernikowy, wymiata na maxa, ciasto które musicie zrobić bo jest pyszne! ;-))) Autorski przepis SKŁADNIKI NA CIASTO PIERNIKOWE: - 200 g masła prosto z lodówki - 300 g mąki gryczanej - 100 g mąki krupczatki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka prosto z lodówki - 2...
Wołowina z pieczarkami i komosą

listopada 07, 2017

Wołowina z pieczarkami i komosą

Wołowina z pieczarkami i komosą Dzisiejszy post z dedykacją dla tych, którzy lubią mięso. Soczysta wołowina, podana z pieczarkami w maślanym sosie z komosą ryżową. Danie bardzo proste i szybkie do zrobienia. Idealne dla całej rodziny. Nie wymaga od Nas żadnych szczególnych uzdolnień. Najważniejsze to aby kupić ładny kawałek mięsa, pamiętajcie, że mięso wołowe powinno mieć...
TAGLIATELLE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z ORZECHAMI, ZIOŁAMI I PARMEZANEM!

listopada 06, 2017

TAGLIATELLE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z ORZECHAMI, ZIOŁAMI I PARMEZANEM!

TAGLIATELLE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z ORZECHAMI, ZIOŁAMI I PARMEZANEM! Dzisiaj mam dla Was nie lada gratkę, danie w stylu włoskim, które postanowiłam Wam pokazać, jak krok po kroku je wykonać. Największym wyzwaniem miał być- tak się nam wydawało na początku- domowy makaron, ponieważ zazwyczaj jemy włoski makaron, a taki przygotować w domu jest ciężko, tym bardziej równe tagliatelle,...
Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI