Cherries pie, mój ukochany pomysł na czereśnie! Idealne kruche ciasto, jest tak obłędne w smaku, że chce się jeść je samo! Idealny środek, połączenie czereśni i moreli to jakiś totalny obłęd! Z całego serca polecam Ci tą obłędną kruchą tartę z owocami lata!
O tej porze roku nie ma nic lepszego!
Czereśnie możesz zastąpić wiśniami, jagodami lub borówką!
Gorącą tartę możesz podawać z kulką lodów!
Cały proces sfotografowałam, być mógł zobaczyć, jak łatwo ją wykonać!
CHERRIES PIE
Tarta z czereśniami
ciasto:
składniki:
450 g mąki pszennej typ tortowa
135 g zimnego masła ( w żadnym wypadku nie margaryny!)
190 g cukru
4 żółtka
1 jajko L
opcjonalnie łyżka wody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Całość zagnieć, owiń folią schłodź przez 20 minut, wylep formę, dodaj owoce, przykryj ciastem.
OWOCE:
- 3 szklanki wydrylowanych czereśni
- 6 moreli
- 4 łyżki cukru
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
wykonanie:
Całość wymieszaj dodaj na wylepioną ciastem formę, na wierzch ułóż ciasto np. w formie liści czereśni lub zwykłą kratkę.
Piecz w temp. 170 -180 stopni, grzanie góra -dół, u mnie równo 1 godzinę.
Studzimy całkowicie i gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.