smykwkuchni@gmail.com





Cześć!

Mam na imię Karolina, ale nikt tak do mnie się nie zwraca, każdy do mnie mówi - Karola. Jestem miłośnikiem dobrego, smacznego i prostego gotowania. Kocham poznawać nowe smaki, a w mojej kuchni wiodą prym produkty sezonowe. Kocham jeść warzywa i owoce, zawsze przemycam je w moich przepisach w dużych ilościach. 
Jadam często ryby, owoce morza, zdrowe tłuszcze, warzywa i takie znajdziesz tutaj przepisy. Gotuje też dla mojego męża, dlatego nie zabraknie an tym blogu słodkości czy potraw z mięsem.
Jestem miłośnikiem domowego chleba na zakwasie. Niedawno wydałam e-booka pt. "Domowe wypiekanie" znajdziesz tam przepyszne chleby na zakwasie, takie jakich na próżno szukać już dzisiaj w piekarniach. 
W moim sklepie możesz również nabyć e-book pt. "Flexi Jesień" to 173 strony super przepisów z wykorzystaniem produktów sezonowych. Posiłki możesz przygotować bez problemu przez cały rok!

Od kilku lat moja pasja stała się moim zawodem i pracuję jako fotograf kulinarny. Prowadzę też konto na Instagramie o moim domu, gotowaniu i prostych, zwykłych przyjemnościach dnia codziennego.

Dziękuję za odwiedziny!
Karola Smyk

Karola

3 komentarze:

  1. Dzień dobry, bardzo mi się podoba ta strona i smakowite przepisy, chciałbym prosić o opublikowanie przepisu na: Sałatka z makaronem buraczanym, jajkiem sous vide 63 st. C, pesto z jarmużu i rabarbarem oraz Troć w emulsji szpinakowej z zielonym groszkiem, nasturcją i crèmem fraiche z czarnuszką jako side mix Party z dressingiem z botwiny- bardzo fajne dania i muszą bosko smakować

    OdpowiedzUsuń
  2. Kupiłem Pani ebook. Jest bardzo dobry. Jedyna rzecz niejasna to cześć dotyczącą dodawania zakwasu w ostatecznych przepisach np. czy przez 400g zakwasu ma Pani na myśli 200g maki i 200g wody (razem 400g) czy 400g maki z której powstał zakwas (a wody Pani nie liczy)?

    Pozdrawiam

    Andrzej

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zakwas- to jest gotowy zakwas... mąką i woda to mąka i woda.
      400 g zakwasu oznacza 400 g gotowego zakwasu.

      Usuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI