marca 08, 2017

Gofry PINA COLADA! Mój dzień z Hortex!



PRZEPIS NA GOFRY



Gofry PINA COLADA! 

Mój dzień z Hortex! 




Dobrze wiecie, że uwielbiam celebrować poranki. To czas, w ciągu dnia, w którym możemy sobie troszkę pofolgować. Uwielbiam przygotowywać nowe przepyszne pomysły na dania, które zaskoczą moich bliskich. Gdybym napisała, że kocham gofry, to na pewno bym nie skłamała, nie wiem co takiego jest w tych małych kwadratowych dziurkach, że tak je lubię, być może kojarzą mi się z czasem wolnym, wakacjami, słońcem i morzem.   Ale gofry lubię jeszcze za jedną rzecz, mogę je przygotowywać za każdym razem inaczej. Szukać i dobierać składniki, aby stworzyć ten właściwy smak. No i zamarzyły mi się tropiki, a jak tropiki to kokosy i ananasy, a jak kokosy i ananasy to Pina Colada ;-))) I tak powstały te przepyszne gofry z dodatkiem nektaru z ananasa i wiórków z kokosa , z soczystym świeżym ananasem i chrupiącym, podprażonym kokosem. Smak bomba! Gofry nie tylko zachwycają smakiem, ale dodatkowo ich aromat jest bardzo kuszący, po prostu nie da się ich odmówić. Koniecznie zróbcie sobie tą przyjemność i zasmakujcie w smykowych gofrach o smaku PinaColady ;-)))

CZY JEST COŚ LEPSZEGO NIŻ GOFRY NA ŚNIADANIE?



SKŁADNIKI:

GOFRY:

- 1 szklanka nektaru Ananas- Hortex
- 2 jajka rozmiar L
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 łyżka mąki pszennej 
- szczypta kardamonu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki śmietanki kokosowej
+ olej kokosowy do wysmarowania gofrownicy

WYKONANIE:

Białka i żółtka ubij na puszystą masę, dodaj wiórki kokosowe, mąkę, nektar z ananasa i pozostałe składniki. Całość delikatnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
 Po tym czasie na nagrzanej gofrownicy smaż małe gofry na złoty kolor.

PONADTO:

- 1/2 świeżego ananasa

- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- dla tych co lubią bardzo słodkie: cukier puder bądź syrop z agawy
- nektar Ananas Hortex do picia
Ananasa kroimy w grubą kostkę.
Wiórki kokosowe prażymy na złoty kolor na suchej gorącej patelni. 
Co chwilę mieszaj wiórki, aby się nie przypaliły.


Gofry podajemy póki są gorące, na wierzch układamy spore kostki ananasa, obsypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi. Podajemy z nektarem Ananasowym.
;-)))

PYCHA!!!

GWARANTUJE, ŻE BĘDZIE TO DOBRY DZIEŃ!



Przepis zgłaszam do konkursu:


Mój dzień z Hortex

1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI