listopada 29, 2016

Warsztaty kulinarne z LIDL Polska i Pawłem Małeckim. Nowa książka KUCHNIA POLSKA








W ubiegłą sobotę miałam ogromną przyjemność brać udział w kulinarnym wydarzeniu jakim były słodkie warsztaty z Lidl Polska i Pawłem Małeckim - mistrzem cukiernictwa, a wszystko za sprawą przepięknej książki - KUCHNIA POLSKA według Pawła Małeckiego. Jak wiecie gdzie słodkości tam i ja! ;-))) Kocham piec i uwielbiam wypieki, dlatego nie mogłam się doczekać aby móc pod okiem Mistrza uczyć się i przygotowywać pyszne dania. 
Książkę możecie otrzymać robiąc zakupy w sklepie Lidl Polska: 6 x 50zł (otrzymacie 6 naklejek) i dopłacając 1 grosz. Warto!
Książka jest przepięknie ilustrowana, skrywa w sobie najbardziej skryte przepisy wyniesione z domu rodzinnego Pawła Małeckiego. Jak sam o niej opowiadał, to mocno to podkreślał, pokazując nam jak wykonać dany przepis, również odnosił się i wspominał swoją babcię, jak to ona robiła. Uwielbiam takich ludzi! Od razu czuć, że wkładają w swoją pracę całe serce i, że pieczenie to wielka radość dla nich. Sam Mistrz okazał się tak przemiłym człowiekiem, któremu uśmiech nie schodził, tka jak i mi tego dnia z twarzy. Cała atmosfera na warsztatach były po prostu cudowna. Było jak by to powiedzieć, rodzinnie, to chyba najlepsze określenie, które odda ducha tego wydarzenia. Począwszy od Pań pracujących w Lidlu, których zaangażowanie, uśmiech i tak bardzo ciepłe przyjęcie każdego uczestnika, w wykonanie tego wydarzenia było widać na każdym kroku, po przez samych uczestników- blogerów. Ja miałam wielki uśmiech na twarzy, gdy okazało się, że będę gotować razem z trzema innymi blondynkami! A co drużyna blond, jak zawsze najlepsza! Aleksandra, Renata i Marta okazały się tak przemiłymi dziewczynami, że nawet nie wiadomo kiedy, czas warsztatów upłynął, a my, byśmy sobie mogły razem dalej rozmawiać. Taki team!


Co przygotowaliśmy na warsztatach?

- Ciasto ucierane z jabłkami - bardzo fajny, prosty przepis, na ciasto ucierane na bazie masła; przepis jest też bazą do wypieków ciast np. z malinami czy jeżynami, owoce, które użyjemy to nasz wybór

- Oponki serowe z sosem malinowym- to zdecydowanie mój powrót do lat dzieciństwa, bo takie oponki, przygotowywała również moja babcia

- Piernik- niesamowicie wilgotny, aromatyczny i lekko ostry w smaku; zachwycił mnie całkowicie, a samo dekorowanie pierników to strzał w dziesiątkę, można było się całkowicie zrelaksować i poczuć magię Świąt!














Każdy z nas otrzymał przepiękną książkę KUCHNIA POLSKA według Pawła Małeckiego, sam Mistrz, każdemu składał dzielnie autografy, jak i pozował do zdjęć z uśmiechem.





 Dekoracja pierników:





Wszyscy uczestnicy na wspólnej fotografii ;-)))



Autograf!

;-))))





3 komentarze:

  1. to były fantastyczne warsztaty! dzięki za wspaniały wspólnie spędzony czas:) miło było się poznać! no i wiadomo- blondynki górą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miło było Cię poznać i wspólnie pichcić takie pyszności :-) Pozdrawiam całą blond ekipę :-) Było wspaniale! :-)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI