stycznia 20, 2016

Wege LUNCH BOX z POLSOJA



Kochani to kolejny przepis przygotowany w ramach współpracy z marką POLSOJA, ten kto mnie zna to wie, że jestem sałatkożercą ;-). Większość posiłków jakie zabieram ze sobą do pracy do zazwyczaj bardzo kolorowe sałatki. Zawsze dbam o to aby cieszyły nie tylko oczy kolorami,  ale aby zawsze znalazło się w nich pełnowartościowe białko, warzywa i coś chrupiącego. Idealna sałatka to również taka, która będzie lekkostrawna, nie będzie obciążała żołądka, ale jednocześnie będziemy syci. I właśnie dzisiaj taką Wam prezentuje. 
Przepyszna sałatka z tofu naturalnym - POLSOJA, suszonymi pomidorami, podsmażoną cukinią i paluszkami łososiowymi. 

Zapraszam!






SKŁADNIKI:

- tofu naturalne -POLSOJA (1/4 opakowania)
- 1 jajko na twardo
- 4-6 sztuk zielonych oliwek
- 1 paluszek z łososia
- 1/2 małej cukinii zblanszowanej, podsmażonej na oliwie z oliwek
- mieszanka sałat
- suszone pomidory w oliwie
- oliwa z oliwek, sól, sok z limonki




Mix sałat opłukaj pod bieżącą wodą, jajko ugotuj na twardo pokrój w plasterki.
Cukinię umyj, posiekaj w plasterki i podsmaż na patelni.
Tofu kroimy w kosteczkę, pomidorki w paseczki. Oliwki i paluszki z łososia w kosteczkę lub paseczki.
Całość umieszczamy w pojemniku na lunch i polewamy oliwą z oliwek.
Gotowe!

Do zabrania na uczelnię lub do pracy.

Pięknego dnia życzę!

;-))))

7 komentarzy:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI