listopada 14, 2015

Strudel z ciasta filo!



SKŁADNIKI:

- 3 arkusze ciasta filo
- 4 jabłka 
- kardamon, cynamon
- 2 łyżki miodu
- żurawina suszona
- syrop różany około 1,5 łyżki
- rodzynki 
- migdały posiekane - 3 łyżki
- 2 jajka

Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Arkusz ciasta filo smarujemy roztrzepanym jajkiem, układamy nadzienie. Rolujemy z strudel. Układamy na blaszce. Wierzch smarujemy jajkiem. Formujemy trzy sztuki. Pieczemy 35 minut!.

Smacznego!




5 komentarzy:

  1. nigdy nie jadłam ciasta filo...
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;-) bez problemu kupisz w każdym sklepie, koło francuskiego, jest bardziej kruche. Dzięki za odwiedzink i zaproszenie! ;-)

      Usuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI