czerwca 10, 2015

Zupa ryżowa ze szparagami i pietruszką!



Zupa ryżowa ze szparagami!

Pyszne połączenie szparagów, świeżej pietruszki, ryżu jaśminowego, mleka kokosowego i chili. Moje ulubione smaki!

Smak Lata!


ZAPRASZAM!






SKŁADNIKI:

- 1 szklanka ryżu jaśminowego suchego
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- chili świeże
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- paczka szparagów
- 1/4 kostki masła
- czosnek 2 ząbki

W garnku rozpuść masło dodaj przeciśnięty czosnek, chwilkę podduś, dodaj ryż, wodę, bulion i mleko. Gotuj 25 minut. Co chwilę mieszając. Dodaj chili. 
Szparagi obierz i pokrój na kawałki. Dodaj gotuj 15 minut.
Podawaj gorące z natką pietruszki!

Smacznego!

Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni!

1 komentarz:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI