marca 12, 2015

Kruche babeczki z dżemem dyniowym i jagodami!




Kruche babeczki z jagodami i dżemem dyniowym!

Palce lizać!

;-)




Zachciało mi się!
;-)))

Chodziły za mną już od jakiegoś czasu kruche babeczki, nie wiedziałam tylko z czym je zrobić, a że spiżarka pełna dżemów mojej roboty. Postanowiłam to wykorzystać.  I tak powstały babeczki z nadzieniem z dżemu dyniowego z dodatkiem mango, i jagodami (ja użyłam mrożonych).



SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO NA BABECZKI:

-500 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 2 żółtka
- 120 g cukru
- cukier z prawdziwą wanilią
- łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka jogurtu (opcjonalnie)




Ciasto zagniatamy szybko i schładzamy w lodówce przez 30 minut.



Ciastem wylep foremki. Nałóż dżemem ( ja użyłam dżemu robionego przez mnie samodzielnie z dyni i mango) i jagody. Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni C.


Studzimy całkowicie!

Posypujemy cukrem pudrem!




Kto chętny?

;-)))

Pięknego Dnia!

Cmooooooook!



5 komentarzy:

  1. Z takimi babeczkami dzień na pewno będzie piękny i udany:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja na takie babeczki piszę się! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale smakowite ! Już mam na nie ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie babeczki na pewno przekonują mnie, żeby wreszcie przełamać się do smaku dyni ;)
    Piękne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI