listopada 14, 2014

Ślimaczki drożdżowe z konfiturą malinową, migdałami i brązowym cukrem. Pyszne!



Kochani dzisiaj zapraszam Was na pyszne śniadanie, a w roli głównej: puszyste drożdżowe ślimaczki z nadzieniem z konfitury malinowej, własnej roboty, z dodatkiem płatków migdałowych i brązowego cukru, podane z gorącym prawdziwym kakao. Hmmm... Przypomniały mi się czasy dzieciństwa, kiedy to mama, która jest mistrzynią w pieczeniu słodkości, robiła nam gorące bułeczki z ciasta drożdżowego. Doskonale też pamiętam, że jako dziecko uwielbiałam formować wraz z tatą ludziki z ciasta drożdżowego, dolepiać ręce, nogi, oczy i guziki z rodzynek. To była frajda!

Zapraszam!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, że tu zajrzałeś ;-) Daj znać czy strona i przepis Ci się podoba! Bardzo zależy mi na opinii czytelników ;-))

Być może masz pomysł na kolejne danie na blogu? Napisz na co masz smaka, a ja to chętnie przygotuje!

Miłego dnia!

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI