maja 27, 2014

Kokardki z salsą ze szparagów, podane z kurczakiem w sosie z tamaryndowca!







ZAPRASZAM NA LEKKIE I PRZEPYSZNE DANIE, GDZIE W ROLI GŁÓWNEJ MAKARON LUBELLA Z PRZEPYSZNĄ SALSĄ Z BIAŁYCH SZPARAGÓW I WARZYW, PODANY Z KURCZAKIEM W SOSIE Z TAMARYNDOWCA...
;-)

"NIEBO W GĘBIE..."

ZAPRASZAM!







SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:

- makaron Lubella kokardki
- 1 pierś z kurczaka 
- 1/2 pęczka białych szparagów
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 papryki żółtej
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki sosu z tamaryndowca
- 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
- świeży kolorowy pieprz
- sól morska
- bazylia do przybrania





WYKONANE:

- makaron Lubella ugotuj według instrukcji na opakowaniu
- przygotuj dwie patelnie
- obierz szparagi, pokrój w kosteczkę, zachowaj kilka dłuższych główek do dekoracji
- paprykę pokrój w kosteczkę
- czosnek posiekaj
- pierś z kurczaka podziel na 6 równych filetów (małych)
- na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż Kurczaka po 2 minuty z każdej strony, posól, dodaj sos z tamaryndowca.
- na patelni rozpuść masło, podsmaż paprykę, przeciśnięty czosnek i szparagi, czas smażenia około 5-6 minut maksymalnie, warzywa mają być jędrne i chrupkie
- wyłóż makaron na talerz, wzdłuż ładnie wyeksponuj salsę z warzyw, fileciki z kurczak ułóż po bokach, a na nich największe kawałki szparagów z główkami.



Gotowe!

Teraz już tylko można się rozkoszować smakiem!
;-)





PRZEPIS ZGŁOSZONY DO KONKURSU MARKI LUBBELLA NA STRONIE http://www.lubella.pl/


KONKURS DLA BLOGERÓW- LUBELLA NA SPORTOWO!




SMACZNEGO!



1 komentarz:

  1. Oj takie kokardki ze szparagami to ja bym zjadła, pyszności <3
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI