marca 03, 2014

DIETETYCZNE Roladki z miruny z pomarańczą i szynką parmeńską. DIETA NISKOKALORYCZNA






Kolejny słoneczny, piękny wręcz pomysł na obiad, w cyklu dieta niskokaloryczna. Pyszna ryba otulona Prosciutto di Parma, a w środku rolady soczysty i aromatyczny pomarańcz, podane z jakże słoneczną potrawką z dodatkiem dyni. Na taki obiad kochani aż chce się do domu wracać. Kusi kolorami, przyciąga zapachem i jeszcze lepiej smakuje!

Przepis na potrawkę z dynią:

- 1/2 małej dyni
- mała cukinia
- garść zielonych oliwek
- kilka ząbków czosnku polskiego
- 3 marchewki
- puszka pomidorów włoskich
- 2 łyżki masła
- papryka

W rozgrzanym rondlu rozpuszczamy masło, podsmażamy cukinię, dynię, dodajemy pokrojoną marchew i pozostałe składniki, podlewamy 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż wszystko się udusi, dodajemy pomidory. Doprawiamy chili i solą.



Roladki z miruny:

- 4 filety miruny
- 4 plastry Prosciutto di Parma
- 1 pomarańcz
- 4 cienkie plastry cukini
- 1 łyżeczka masła
- sól i pieprz

Plastry z cukini solimy i odkładamy na 30 minut, w tym czasie zmiękną i będzie można je zrolować. 
Układamy filet z miruny delikatnie układamy odrobinę masła, plaster cukini, na sam środek kawałek pomarańcza, rolujemy, owijamy szynką parmeńską. Rybę zapiekamy w naczyniu żaroodpornym 30 minut.




Porcja 290 kcal ;-)

Przepyszne!



Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI