października 24, 2013

Tajska zupa kokosowa z krewetkami

Kochani dzisiaj zapraszam Was do wypróbowania kolejnego przepisu z kuchni azjatyckiej. Pyszna tajska zupa kokosowa, ostra, aromatyczna i bardzo smaczna, z dodatkiem chili, mleczka kokosowego i krewetek koktajlowych.


Składniki:

2 papryczki drobno posiekane
2 ząbki czosnku wyciśnięte
2 łyżeczki posiekanego imbiru
4 łyżki sosu rybnego
sok z połówki limety
250 g krewetek
puszka mleczka kokosowego
chiński makaron (biały cienki)
tajska pasta curry (bardzo ważny składnik)
kostka rosołowa

Do garnka wkładamy wszystkie składniki oprócz krewetek i makaronu, gotujemy około 20 minut tak aby smaki się połączyły, wrzucamy krewetki gotujemy około 3 minuty dodajemy połamany makaron, gotujemy 1 minutę. Możecie podawać posypane posiekaną kolendra. Pyszne i proste danie, które przeniesie Was w dalekie strony. ;-)


Smacznego!

Zapraszam na moją stronę na Facebooku, wystarczy kliknąć Lubię to!

Pozdrawiam cieplutko!




1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawa propozycja zupy. Robiłam kiedyś podobną, ale z łososiem :D

    OdpowiedzUsuń

Witam! Dziękuję za odwiedziny! Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, śledź mój profil na Instagramie lub Facebooku. Będziesz, zawsze na bieżąco, a mi będzie miło, Cię poznać ;-) Do zobaczenia!

INSTAGRAM 37 500 obserwatorów

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI