października 28, 2013

Kieszonki z kurczaka z oscypkiem w sosie gruszkowo- śliwkowym

 
 
Kolejny pomysł na wykorzystanie oscypka, pyszne kieszonki z piersi kurczaka nadziewane wędzonym boczkiem i oscypkiem właśnie. Do tego aromatyczny sos z gruszek i suszonych śliwek z dodatkiem kolendry i goździków. Prawdziwe jesienne danie. Polecam!
 
 
Składniki:
 
- warkocz oscypkowy
-pierś z kurczaka 2szt
- boczek wędzony
- 3 dojrzałe gruszki
- 12 suszonych śliwek
- kolendra
- goździki
- masło i oliwa z oliwek
- sól i pieprz
 
 
Pierś oprószamy przyprawą do kurczaka, robimy kieszonkę, do której wkładamy boczek i oscypka.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy kieszonki, gruszki pokrojone w ćwiartki, suszone śliwki, posypujemy kolendrą, dodajemy goździki, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 40 minut w temp. 200 stopni C.


Smacznego!


Kochani jeśli podoba się Wam mój blog, zachęcam do polecania mojej strony bliskim i znajomym, jak i do odwiedzin na Facebooku. Zachęcam też do zamieszczania postów na FB, co chcielibyście zobaczyć na blogu (jakie przepisy itd.), dziękuję za każdy komentarz!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI